+31 6 430 22 660
Reserveer hier zonder aanbetaling Naar boeken
Dat is genieten!

Zeehondjes spotten

Langs de platen, rekening houdend met het tij, komen we dichtbij de plek waar u de zeehondjes zult zien. Wat een mooi schouwspel! Geniet van de kleinschaligheid van zeilen met uw eigen gezelschap of slechts enkele andere gasten.

De Hooge Plaaten 

Rondom de Hooge Plaaten, gelegen tussen Hoofdplaat en Breskens, leeft een groep van zo’n 30 gewone en grijze zeehonden. Ze rusten op de platen en zogen er hun jongen. Bij het minste onraad verdwijnen ze weer in zee, waar ze zich meer op hun gemak voelen. Vanaf boord kunt u de zeehonden op de plaat zien, meestal ter hoogte van boei VH8. het beste moment om een kijkje te nemen is vanaf 2 uur voor laagwater tot laagwater.

De Westerschelde staat onder invloed van het getij: tweemaal per dag is het eb en twee maal vloed. Bij eb komen grote aantallen vogels hier hun voedsel zoeken. 

De Bol

Het enige stuk van de Hooge Platen dat droog blijft, behalve bij springvloed, is de Bol. Dit is een belangrijke broedplaats van dwergsterns, visdiefjes en grote sterns. Ook kokmeeuwen, strandplevieren en kluten broeden hier graag. 

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van onze nieuwe vaarroutes, aanbiedingen en activiteiten.

Aanmelden voor de nieuwsbrief